onsdag 5. november 2014

KJØTTDEIGCURRY FRA SØR AFRIKA


Denne retten ser nesten norsk ut, men skinnet bedrar...Med så mange ulike krydder i smaker den unorsk. Les gjennom oppskriften først og se om du har alle ingrediensene før du går i gang. Man skulle tro det ene krydderet slår det andre i hjel, men sammen blir dette sterkt og godt.

Til 4 personer

1 stor løk i grove terninger
1/2 dl olje
1 pk kjøttdeig
---
1/2 ts kanel
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts kardemomme
1/2 ts nellik
1/2 ts garam masala
1/2 ts spisskummen
1 ts karri
1 ts hvitløkpulver
1 ts ingefær
1/4-1/2 ts chilipulver (sterkt)
---
4 poteter i terninger
vann
4 dl frosne, grønne erter
---
salt

koriander- eller persilledryss

1. Stek løk og krydder i olje på middels varme til løken er myk og blank. Du vil kjenne er herlig duft av alle krydderiene...uhm...
2. Skru opp temperaturen litt og stek kjøttdeigen godt mens du knuser den i små biter.
3. Ha i potetterningene og fyll på med vann til det så vidt dekker alt. La koke til potetene er så vidt møre, 8-10 minutter, kanskje.


4. Tilsett ertene og la det koke et par minutter til.
5. Smak til med salt og evt. mer av andre krydder. Det skal rive litt i halsen av chili i denne retten.

Så gjenstår det bare å drysse over litt tørket koriander eller persille. Gled deg:-)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...