søndag 9. november 2014

LEIRGRYTEBRØD MED GRESSKARKJERNER


Saftig og godt leirgrytebrød med gresskarkjerner.

Stekeovn 200 grader i 70 minutter fra kald ovn. Ikke sett på stekeovnen før leirgryten skal i ovnen.

Legg leirgryten, både bunn og lokk, i kaldt vann med en gang og la den ligge der i 30 minutter hvis ny, 15 minutter ellers.

2 dl små havregryn
1 dl kruskakli
1 dl gresskarkjerner
1 ts salt
1 pk tørrgjær
10 dl hvetemel + til justering av deigen
75 g margarin
2 ss sirup
5 dl væske, melk/vann

1. Bland alle de tørre ingrediensene i bakebollen, bland godt.
2. Smelt margarin, ha i sirup og melk og la det bli lunkent, ca. 37 grader, hell dette i bakebollen og elt til deigen samler seg. Den skal være litt klissete når den settes til heving. Skrap deigen ned fra kantene, dryss litt mel over og dekk til bollen. La heve til dobbel størrelse.
3. Kna deigen bare litt i bakebollen og hvelv den oppi smurt og melstrødd leirgryte. Legg på lokket og sett leirgryten inn på nederste rille. Sett på stekeovnen og still inn klokken på 70 minutter.


4. Når brødet er stekt, sett den glovarme leirgryten på kakerist, hvelv ut brødet. Vanligvis kan man banke på undersiden av brødet for å høre om det er ferdig, en hul lyd, men dette er stekt etter 70 minutter. Hvelv det ut av formen og avkjøl på risten. Skulle det henge litt fast, skjær forsiktig langs kanten og lirk det ut. OBS: Bruk grytekluter.5. Nydelig brød med ørlitt søtsmak og deilige gresskarkjerner å tygge på. Gled deg:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...