tirsdag 25. november 2014

MANDELBLONDEKAKER



Dette er de skjøreste kakene jeg noen gang har vært borti. Det er også første gang jeg har laget dem. De går i stykker nesten bare ved å puste på dem. Derfor har jeg i oppskriften øket melmengden med 1 ss i forhold til sånn jeg laget deigen. Kanskje blir de seende litt annerledes ut med litt mer mel. 

Stekeovn 175 grader i 7 minutter midt i ovnen

ca. 60 stk.

150 g sukker
125 g smør
2 ss fløte
3 ss hvetemel
100 g finhakkede mandler

1. Bland sukker, smør, fløte og mel i kjele og kok opp under konstant røring. Ta kjelen vekk fra platen med en gang og rør inn de finhakkede mandlene.
2. Sett røren på bakepapirkledde stekebrett med 2 teskjeer. Ikke større for de flyter en del utover. Stek 10 kaker pr. brett.
3. La kakene ligge litt på bakepapiret for å stivne etter at de er tatt ut av ovnen. Ta de da forsiktig over på kakerist eller bare legg dem utover på benken/brett.
4. Oppbevar dem i tett kakeboks.


5. Disse kakene er også fine til å legge krem mellom like før servering. Legg en kake på asjetten, ta en god ss krem på og legg så en kake på toppen. Mmm..



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...