fredag 28. november 2014

NAPOLEONSHATTER


Disse kakene har jeg aldri laget før. Man bør ha litt tid til overs og være tålmodig, for det er litt pirkete arbeid. Men gøy var det i alle fall selv om ikke alle ble like fine. Disse kan også dyppes i smeltet sjokolade så bunnen er dekket, men det fant jeg ut var litt for mye søl.

Napoleon har vi alle hørt om, men om disse kakene ligner på den hatten han brukte, kan vel diskuteres. I alle fall har kakene fått navnet sitt etter hatten hans.

I barndommen lærte vi også sangen "..min hatt den har tre kanter.."

Stekeovn 180 grader i 11-12 minutter litt over midterste rille i ovnen

Ca. 50 kaker

Mørdeig:
300 g hvetemel
vel 1 dl sukker (100 g)
200 g smør/margarin
2 eggeplommer

Mandelfyll:
120 g malte mandler
120 g melis
2 eggehviter

1. Smuldre smøret i det tørre i kjøkkenmaskinen. Ha i eggeplommene og rør dette sammen. Skrap deigen ut av bollen ned på bakeplassen og samle den så den blir fin og jevn. Bruk litt mel. Legg den i plast på et kjølig sted.
2. Bland de malte mandlene med melis og rør inn eggehvitene.
3. Kjevle halvparten av mørdeigen om gangen, mens resten ligger kaldt. Kjevle 2 mm tynt. Du må nok bruke mel både under og oppå deigen ellers setter den seg fast både til bakeplassen og på kjevlen.
4. Stikk ut runde kaker på ca. 7 cm Ø, og legg 1 ts mandelfyll midt på hver kake. Hvis det er mye mel på undersiden, snu kakene før du legger fyllet på.


5. Brett så deigen inn over mandelfyllet fra tre sider, klem litt sammen øverst og sett kakene på bakepapirkledd stekebrett.6. Stek kakene som angitt. Noen av dem kommer nok ikke til å ligne på en hatt i det hele tatt da deigen gjør som den vil i stekeovnen...


Dette er kaker som faller i smak for både små og store nisser..
Oppbevar "hattene" i tett kakeboks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...