onsdag 26. november 2014

POTETMELTOPPER


Dette er også en god kakesort til jul og svært lettvinn å lage.

Stekeovn 200 grader i 9-10 minutter midt i ovnen

ca. 50 stk.

100 g smør/margarin
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 egg (delt i hvite og plomme)
1 dl malte mandler
knapt 3 dl potetmel (200 g)

1. Mal mandlene.
2. Rør smør og sukker lyst og luftig og rør inn eggeplommen.
3. Sikt inn potetmel og tilsett de malte mandlene. Rør det godt sammen.
4. Pisk eggehviten stiv og rør den forsiktig inn i deigen.
5. Deigen blir ganske fast, men kakene settes på plate med to teskjeer/dessertskjeer. De flyter ikke utover, så det kan stekes mange kaker pr. brett.
6. Stek dem lyst gyldne.
7. Avkjøl på rist og oppbevar i tett kakeboks.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...