fredag 28. november 2014

SJOKOLADERULLEKAKE MED ROSA OSTEKREM



Stekeovn 250 grader i 7-8 minutter

4 egg
1 1/2 dl sukker
3 ss kakao
8 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver

Ostekrem:
100 g meierismør (la ligge i romtemperatur en stund)
250 g melis, siktes
1 pk nøytral smøreost, 200 g (f.eks. Philadelphia)
1 ts vaniljesukker
evt. farge

1. Pisk egg og sukker til superluftig.
2. Sikt i kakao, mel og bakepulver samtidig og vend dette inn i røren med en slikkepott.
3. Bre røren utover bakepapir i langpannen og stek på midterste rille. Denne kaken skal stekes fort ved høy temperatur så ikke kakaoen gjør at den blir tørr og sprekker når den rulles sammen.
4. Vend den ferdigstekte kaken ned på et kjøkkenhåndkle, fjern forsiktig bakepapiret og legg langpannen over. Dette for å bevare dampen inni kaken så den ikke blir tørr. La ligge til helt kald før den fylles.
5. Ostekrem: Rør smør og melis lett og luftig, rør inn ost og vaniljesukker. Tilsett ørlitt farge hvis du vil.
6. Smør ostekremen utover kaken og rull den sammen fra langsiden. Rull kaken i sukker og oppbevar den innpakket i kjøkkenhåndkle/matpapir og plast, helst på et kjølig sted pga ostekremen.



7. Skjær kaken opp i litt tykke skiver ved servering.


Sjokoladerullekake med rosa ostekrem og vanlig rullekake med bringebær- og solbærsyltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...