fredag 28. november 2014

SPANSK SOLSIKKEBRØD, ELTEFRITT


Solsikkekjernene i dette brødet er kjempedeilige å tygge på.

Stekeovn 200 grader i 40 minutter på nederste rille

1 brød

8-9 dl hvetemel + evt til justering av deigen
2 dl fin rug
2 dl solsikkekjerner
1 pk tørrgjær
1 ss luftigere bakst (kan sløyfes)
1 1/2 ts salt
3 ss olje
5 dl væske (melk/vann)

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen.
2. Tilsett lunken væske og olje og elt dette godt sammen med maskin. Deigen kan godt være litt for klissete til å arbeide med hvis du vil ha eltefritt brød. Skrap godt ned fra sidene og dryss litt mel oppå. Sett deigen til heving. Når du ser at det er sprekker i melet på ca. 1 cm er deigen ferdig hevet.
3. Samle deigen forsiktig i bakebollen og hvelv den ned på et bakepapir. Form den til et avlangt eller rundt brød og sett det til heving igjen i 15 minutter, tildekket.
4. I Spania er det vanlig å skjære ulike mønster i brødene. Det er meget dekorativt og brødene ser SÅ gode ut. Gjør det hvis du vil, bruk fantasien.



5. Stek brødet på nederste rille i 40 minutter.
6. Avkjøl på rist og vent til det er ganske mye avkjølt før du skjærer i det, hvis du klarer å vente så lenge...;-) (Vi klarte det ikke...)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...