fredag 28. november 2014

SPECIER



Dette er en kakesort vi alltid hadde hjemme i min barndom. I dag er den vel heller sjelden. For at den ikke skal gå i glemmeboken er det smart å notere oppskriften her på bloggen. Kanskje noen av dere som er innom på "besøk" har lyst til å prøve også?

Deigen lages i god tid før den skal brukes da den må ligge kaldt.

Stekeovn 200 grader til lyst gyldne ca. 8 minutter på nest øverste rille

ca. 50 kaker

250 g hvetemel
75 g sukker
200 g smør/margarin
---
30 mandler snittet i to på langs eller grovhakkes

perlesukker

1. Bland hvetemel og sukker og smuldre i smøret.
2. Samle deigen, kna den godt med litt mer mel. Del i to og trill til tykke pølser (5 cm) som rulles i perlesukker. Pakk inn i papir eller plast og legg kjølig.


3. Skyll mandlene, tørk dem og del dem i to på langs.
4. Skjær 5 mm tykke skiver av deigrullene, legg dem på bakepapirkledd stekebrett, la de ligge å romtemperere seg litt sånn at det er lettere å trykke mandelen nedi. Trykk ned en halv mandel midt på hver kake.


5. Stek som angitt og avkjøl på rist.
6. Oppbevar i tett kakeboks.


Sprø og nydelige kaker.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...