tirsdag 11. november 2014

SVINESTROGANOFF MED RIS OG ERTER



Biff Stroganoff er kanskje Russlands mest berømte rett. Her har jeg jukset litt og brukt svinekjøtt i stedet for oksekjøtt. Retten blir ikke dårligere av den grunn, bare prøv.

Til 4 personer

1 skive røket spekk (1 skive bacon) i terninger
3 store svinekoteletter eller annet mørt kjøtt, 4-500 g, strimlet
1 løk, grovhakket eller 1 pk. sjalottløk delt i mindre biter
4 champignoner i skiver eller tilsv. mengde kantareller
3 ss olje til steking
2 ts paprikapulver
1 dl tomatpuré
2 dl crème fraîche eller rømme (lettprodukt?)
1 dl melk
1 dl vann
salt
pepper
1 ss sukker

2 dl langkornet ris
(eller potetmos om du vil, det er kanskje bedre)
2 dl grønne erter

1. Kok ris eller poteter.
2. Stek spekket i oljen til det har krympet litt.


2. Tilsett kjøttet og stek det på ganske sterk varme til det har fått litt farge. Rør hele tiden.
3. Skru ned varmen litt, ha i løk og sopp og stek alt videre i 5 minutter.

Jeg hadde selvplukkede kantareller i fryseren. Kjempegode.
4. Rør så inn paprikapulver, tomatpuré og crème fraîche.
5. Hell også i melk og vann og la retten koke i 10 minutter, eller til kjøttet er ferdig kokt.


6. Kok erter. Bland dem gjerne med den ferdigkokte risen.
7. Smak til med salt, pepper og 1 ss sukker.
8. Så er det bare å servere og nyte en deilig russisk middag:-)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...