søndag 9. november 2014

WOK MED HJORTEKJØTT, CHILISAUS, MANGOSAUS OG EGGNUDLER



Hjortekjøtt er med denne retten brakt til nye høyder..

Til 4 personer

350 g strimlet hjortekjøtt (oksekjøtt)
2 ss sweet chilisaus
---
2 dl brødkrumme
1 dl sesamfrø
1 ts salt
1/2 ts pepper
olje til steking

Lettvinn mangosaus:
4 ss mangochutney
1 ss tomatpuré
1 ss olje
1/2 dl vann

Grønnsaker:
1 gul paprika i strimler,1 cm
1 rød paprika i strimler
1 grønn paprika i strimler
2 vårløk i tykke ringer, 2 cm

1 pk eggnudler kokes etter anvisning på pakken

1. Bland det strimlede kjøttet med chilisausen.
2. Bland sammen brødkrumme, sesamfrø, salt og pepper og bland dette med kjøttet.
3. Bland sammen alt til mangosausen i en liten bolle. Skal røres sammen med kjøtt og grønnsaker når det er ferdig stekt.
4. Skjær opp grønnsakene.



5. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
6. Varm opp olje i stekepannen og stek halvparten av kjøttet. Legg over på en tallerken. Stek resten av kjøttet, bland i grønnsakene og den første stekte kjøttporsjonen og stek det hele et par minutter. Rør hele tiden, men stek ikke lenger enn at grønnsakene fremdeles er sprø.


7. Hell mangosausen i stekepannen og bland alt godt. Hvis du vil ha litt mer saus har du i litt vann, 1/2-1 dl og varmer alt opp fort.
8. Server på tallerkener med det wokede oppå nudlene. Kjempegodt:-)

Hjortewok med eggnudler.

Denne retten er inspirert av bloggen enestaaendemat.no





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...