søndag 14. desember 2014

CREMA CATALANA 2 (MED BARE MELK)


Katalansk karamellpudding.
Dette er en mye magrere (og billigere) utgave av den spanske desserten enn jeg har lagt ut oppskrift på tidligere. Se oppskrift HER.

Til 4 personer

Grill i stekeovn eller en kjøkkenbrenner

5 dl melk
1 kanelstang
skall av 1/2 appelsin (bare det gule)
skall av 1/2 sitron (bare det gule)
knapt 1 dl sukker
(frø fra 1/2 vaniljestang)
---
4 eggeplommer
1/2 dl melk
20 g maizenamel (ca. 2 ss)

(demerara)sukker

4 små ildfaste former

1. La melk, kanelstang, sitrusskall, sukker og evt. vaniljefrø småkoke i 15 minutter. Rør av og til.


2. I en bolle rør sammen eggeplommer, melk og maizena til klumpefritt.
3. Sil melkeblandingen og hell litt og litt ned i eggeplommeblandingen mens det røres hele tiden.



4. Egentlig skal blandingen tykne over vannbad, men det tok alt for lang tid, så jeg hadde det tilbake i kjelen og varmet opp på svak til middels varme til det tyknet. Rør absolutt hele tiden. Eggeplommene må ikke koke, da skiller blandingen seg.
5. Hell desserten i formene og sett til avkjøling.
6. Overflaten på denne desserten skal være karamellisert. Når de er helt kalde, sett formene på et stekebrett og dryss 1 ts (demerara)sukker i hver form.


7. Sett formene under grillen til sukkeret bobler litt og blir litt brunere. På øverste rille. Pass på så de ikke blir brent. Det tar et par minutter. (Eller du har en kjøkkenbrenner.) Ta ut og avkjøl.
8. Serveres når de er helt kalde, gjerne med appelsin-/klementinbåter ved siden av.

Deilig juledessert.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...