torsdag 4. desember 2014

CREMA CATALANA 1 (MED FLØTE OG MELK)



Dette er en kjempegod spansk dessert, myk som fløyel, egentlig passer den godt til jul da det er både appelsin og kanel i den.

Denne utgaven skal stekes i stekeovnen. En magrere utgave kan du se oppskrift på HER.

Til 8 små ildfaste former

Stekeovn 120 grader i 45 minutter (50)

4 dl kremfløte
1 dl melk
knapt 1 dl sukker
2 stk. hel kanel
tynt skall av 1/2 appelsin, bare det gule
5 eggeplommer

1. Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall, ta vekk fra kokeplaten og la det stå å hvile i 15 minutter.



2. Pisk godt sammen eggeplommene og resten av sukkeret.
3. Kok opp igjen fløteblandingen, sil den og hell den litt og litt ned i eggedosisen mens du rører godt.
4. Fyll formene ganske fulle og stek dem i vannbad i stekeovnen til de kjennes faste ut.


5. Ta formene forsiktig ut av vannbadet og sett dem til avkjøling. (La vannet stå i stekeovnen til det er noe avkjølt før du tar det ut.)
6. Denne desserten skal ha en karamellisert overflate. Dryss 1/2 ts sukker utover i hver form og sett dem høyt i ovnen under grillelementet på full styrke. Pass på så de ikke blir brent. Det tar et par minutter. Eller kanskje du har en gassbrenner/kjøkkenbrenner til å karamellisere med? Blir desserten varm, settes den til avkjøling igjen, for den skal serveres kald.

Nydelig spansk dessert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...