Dette er en kjempegod spansk dessert, myk som fløyel, egentlig passer den godt til jul da det er både appelsin og kanel i den.
Denne utgaven skal stekes i stekeovnen. En magrere utgave kan du se oppskrift på HER.
Til 8 små ildfaste former
Stekeovn 120 grader i 45 minutter (50)
4 dl kremfløte
1 dl melk
knapt 1 dl sukker
2 stk. hel kanel
tynt skall av 1/2 appelsin, bare det gule
5 eggeplommer
1. Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall, ta vekk fra kokeplaten og la det stå å hvile i 15 minutter.
2. Pisk godt sammen eggeplommene og resten av sukkeret.
3. Kok opp igjen fløteblandingen, sil den og hell den litt og litt ned i eggedosisen mens du rører godt.
4. Fyll formene ganske fulle og stek dem i vannbad i stekeovnen til de kjennes faste ut.
5. Ta formene forsiktig ut av vannbadet og sett dem til avkjøling. (La vannet stå i stekeovnen til det er noe avkjølt før du tar det ut.)
6. Denne desserten skal ha en karamellisert overflate. Dryss 1/2 ts sukker utover i hver form og sett dem høyt i ovnen under grillelementet på full styrke. Pass på så de ikke blir brent. Det tar et par minutter. Eller kanskje du har en gassbrenner/kjøkkenbrenner til å karamellisere med? Blir desserten varm, settes den til avkjøling igjen, for den skal serveres kald.
Nydelig spansk dessert. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar