søndag 7. desember 2014

ELTEFRI FOCACCIA


Deilig focaccia med sprø skorpe, mmm...

Dette er en liten porsjon til en liten langpanne. Oppskriften kan jo fordobles, hvis du vil. Husk da at du ikke tar dobbel mengde av hevemiddelet, bare 1/4 til.

Stekeovn 200 grader i 25-30 minutter midt i ovnen.

4 1/2 dl hvetemel
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
1 ts flytende honning
2 dl lunkent vann
2 ss melk
2 ss olivenolje
---
olje rundt deigen
---
ca. 30 grønne eller svarte oliven
grovt salt

rosmarin

1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Denne deigen kan enkelt røres uten maskin for den skal være ganske løs. Den er jo eltefri.
2. Varm opp honning, melk og vann til 37 grader og hell det i bollen. Ha i olje også. Rør det sammen. Du ser at deigen er altfor klissete til å eltes, og sånn skal den være. Skrap den ned fra sidene, hell en tynn stråle olje rundt langs kanten og bruk slikkepotten til å få oljen også under deigen. Sett den til heving minst 1/2 time, gjerne lenger, tildekket.


3. Kle den lille langpannen med bakepapir og smør det med olje. Hvelv deigen ut av bollen med undersiden opp. Den er da så oljete at det trengs ikke mer olje på overflaten.


4. Deigen er kjempelett å trykke utover, deilig og myk å ta i:-) Stikk nedi så mange oliven du vil, dryss litt grovt salt over og litt rosmarin. Sett til heving mens ovnen varmes opp.


5. Stek som angitt og avkjøl på rist.

Jeg brukte denne focacciaen som hamburgerbrød og det var veldig godt. Ellers er den meget fin til supper og gryteretter av alle slag.Oppskrift på hamburgerne ser du HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...