mandag 22. desember 2014

FIKENMARMELADE


Fikenmarmelade er deilig tilbehør til mange sorter ost og kjeks, spesielt blåskimmelost, til svinekjøtt og til og med som fyll i cupcakes. Bruk fantasien.

Til 1 glass marmelade:

250 g tørkede fiken (1/2 pk.)
2 dl god appelsinjuice
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker med vaniljefrø (Dr. Oetker, Jacobs el.l.)

1. Legg fikenene i vann til vannet dekker akkurat, i 6-8 timer.
2. Ta fikenene opp av vannet, ikke slå ut vannet, du kan få bruk for noe av det til å tynne ut marmeladen med.


3. Fjern den harde stilken og del hver fiken i 4. Legg i kjele med appelsinjuice, sukker og vaniljesukker og la dette stå å småputre 1 times tid. Rør i det av og til og pass på så det ikke koker tørt. Tilsett evt. litt av bløtevannet.


4. Ferdig kokt marmelade avkjøles til lunken før det legges på et pent og rent glass. Oppbevares kjølig.

Serveres gjerne til juleribben...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...