mandag 22. desember 2014

FIRKLØVERPANNA COTTA



Dette er en mektig dessert som må serveres i små porsjoner.

Til 5-6 personer

3 dl kremfløte
1 dl (hel)melk
1/2 ts vaniljesukker
en liten klype grovt salt (kan sløyfes)
2 gelatinplater
100 g firkløver, i ruter

klementiner i halve båter delt utenfra og inn

1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i minst 10 minutter.
2. Kok opp fløte og melk, rør inn vaniljesukkeret.
3. Ta kjelen vekk fra platen og ha firkløverbitene i. Rør til sjokoladen har smeltet.


4. Klem vannet av gelatinen og rør den i melk-/sjokoladeblandingen.
5. Fordel blandingen i 5-6 små former, ca. 3/4 dl i hver. Det bør ikke være særlig mye større porsjoner, det er ganske mektig. Sett kaldt til den stivner.


6. Det er godt med noe friskt og syrlig til. Del klementinen i båter. Skjær hver båt i to fra den ytterste siden og innover. Da får du fine snittflater på frukten. Dekorer som du vil. Det kan også være godt med litt vaniljesaus til.

Fin juledessert etter lutefiskmiddagen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...