tirsdag 2. desember 2014

GRESK KJØTTFORM


Dette er en stor porsjon som er nok til 6-8 personer.

Stekeovn 180 grader i 35 minutter på nederste rille

1 pk kjøttdeig, 400 g
olje til steking
6 vårløk i tynne skiver eller 1/2 purre
1 boks hermetiske tomater, hakkede
1 rød paprika i strimler
2 skiver ananas i terninger (ikke midtstilken)
1 ts timian
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts garam masala
en klype chilipowder
1 ss sukker
1 dl vann

1 aubergine i skiver 1/2 cm
olje til steking
6-8 kokte poteter i skiver 1/2 cm
3 dl gresk yoghurt
3 egg
4 dl revet ost

Blandet salat av diverse grønnsaker, f.eks.: Hjertesalat, agurk, eple, paprika, avocado, squash, ananas, tomater m.m. Hell på litt av en god dressing: Appelsinjuice, olje, eplejuice, balsamicoeddik, salt, pepper, sukker el.l.

1. Stek kjøttdeig på sterk varme, smuldre den under stekingen.
2. Demp varmen og tilsett vårløk, tomater, paprika og ananas og la det småkoke i 5 minutter.




3. Rør inn alle krydderne og la det småkoke i 10 minutter. Smak til.
4. Stek auberginskivene i rikelig med olje og legg dem etterhvert i bunnen av en stor ildfast form.



5. Fordel kjøttsausen oppå auberginskivene.
6. Legg potetskivene takstenslagt oppå kjøttsausen.
7. Pisk eggene lett og rør inn yoghurten. Hell dette oppå potetene.


8. Dryss over revet ost, sett formen i stekeovnen og stek til overflaten har en lys gylden farge.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...