mandag 1. desember 2014

GRØNNSAKSUPPE MED HAVREGRYN


Dette er en fin suppe å lage hvis du har noen grønnsaker til overs. Den kan lages så mektig man vil med å regulere mengden fløte og melk.

Til 4 personer

2 ss smør til steking
1 stor løk, finhakket
2 store gulrøtter i små terninger
1 stk kålrot tilsvarende mengde som gulrøtter i små terninger
1/2 purre i tynne ringer, godt vasket
1/2 dl havregryn
6 dl vann + en terning kjøttbuljong
4 dl fløtemelk
salt
pepper
paprika

1. Fres løk og grønnsaker i smøret i 5 minutter.
2. Ha i havregryn og bland det godt sammen.


3. Hell i vann, knus i terningen og la det stå å småkoke til grønnsakene er møre.
4. Tilsett melk/fløte, la koke opp og smak den godt til. Hvis du liker karri er det også godt i denne suppen.
5. Server denne deilige suppen med godt brød eller flatbrød til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...