fredag 12. desember 2014

HVETEKAKE


Denne hvetekaken lages av en god bolleoppskrift som finnes mange steder, derfor ingen oppskrift her. Bruk den beste oppskriften du har/finner.

Tilsetter du safran eller gurkemeie i deigen er det jo en flott lussekattkake!

Stekeovn 190 grader i ca. 30 minutter

Du trenger:
1 bolledeig av ca. 3 dl væske + de andre ingrediensene som hører med
---
mykt smør
sukker- og kanelblanding
eggpensling

melisglasur (melis og vann)

rund form ca. 24 cm Ø

1. Etter at deigen er hevet en gang: Hvelv deigen ned på bakebordet. Ikke elt den noe særlig, del i to og kjevle runde leiver som passer i formen.
2. Legg den ene leiven ned i formen, smør utover 1-2 ss mykt smør, dryss sukker og kanel over.
3. Smør mykt smør utover den andre leiven også og legg den smurte siden ned oppå den første leiven.
Trykk godt sammen rundt kanten.


4. Del kaken i 16 ved å skjære helt ned til bunnen, men ikke helt ut i kanten.


5. Ta opp en og en av delene og vri den ene mot deg og den andre fra deg. Du må sikkert bruke en liten kniv for å få deigdelen opp fra midten, er litt klissete hvis du har en super og myk deig. Dette er veldig gøy å lage!



6. Sett kaken til heving under et klede mens ovnen varmes opp.
7. Pensle med egg og stek på nederste rille i ovnen på 190 grader i ca. 1/2 time. Hvis kaken skulle se ut til å bli for brun før den er ferdig, legg et bakepapir på etter 20 minutter.
8. Avkjøl kaken på rist og smør melisglasur på når den er kald eller nesten kald. Her har den bare fått et lett melisdryss på da mye av kaken skulle fryses. Kjekt å ha;-)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...