torsdag 4. desember 2014

IS MED KJEKS OG HVIT SJOKOLADE


Det er ganske lurt å porsjonere denne desserten før innfrysing. Mye enklere å servere..

OBS! Du må like hvit sjokolade før du vet om du skal bruke det. Vanlig sjokolade går helt fint, også.

Til 8-9 personer

1 plate gelatin
1 plate hvit sjokolade (eller vanlig sjokolade)
2 søte havrekjeks
1 pk kremfløte
frø av 1/4 vaniljestang (kan sløyfes)
2 egg
1 dl sukker

små former

1. Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i 10 minutter. Løs den opp i 1 ss kokende vann. Avkjøl.
2. Smelt sjokoladen i vannbad: En liten bolle/tallerken over en kjele med kokende vann.
3. Knus kjeksene i en plastpose, med kjevle.


4. Pisk fløten til krem.
5. Pisk lys og luftig eggedosis.
6. Rør de knuste kjeksene forsiktig i eggedosisen.
7. Rør sjokolade og gelatin i eggedosisen.
8. Bland inn kremen forsiktig til slutt og hell røren i 8-9 former eller i en bolle. Sett i fryseren.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...