søndag 28. desember 2014

IS MED MARENGSTOPPING



Da jeg var så heldig å få en gassbrenner til jul, måtte den brukes pr. omgående. Den er helt super til crème brûlée og crema catalana, men også til denne desserten som ikke er så vanlig, kanskje. Is overtukket med marengs satt under grillen et øyeblikk eller "lettstekt" med gassbrenner.

For ikke å snakke om å få sprø svor på ribben...

Det er også meget dekorativt å kle en hel iskake med marengs og gjøre på samme måte enten med gassbrenner eller under grillen et øyeblikk.


Til 4 personer

2 frosne, knuste bringebær i bunnen av hver form
vaniljeis
toppet med marengs av 1 eggehvite og 1/2 dl sukker

Pisk eggehviten meget stiv, pisk inn litt og litt sukker



 Bruk gassbrenneren for å få litt farge på marengsen. Meget god og søt dessert.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...