onsdag 3. desember 2014

ISKAKE MED KJEKS- OG OREOSTRØSSELBUNN



Hjemmelaget iskake er godt og veldig smart å ha i fryseren. Da har man alltid en dessert på lur..;-) Den kan smaksettes og fylles med alt mulig godt. Dette er en heller enklere variant.

I rund springform 20 cm Ø

6 søte havrekjeks knuses (med kjevle)
50 g smør, smeltes
1 pk oreostrøssel
---
2 plater gelatin
3 dl kremfløte
2 egg
1-1 1/2 dl sukker (smak deg frem)
1 ts (hjemmelaget) vaniljesukker

evt. kakestrøssel


 1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut vannet og løs dem opp i 2 ss kokende vann. Avkjøl.
2. Smelt smør og bland i de knuste kjeksene. Når dette er kaldt har du i oreostrøssel.



3. Dekk bunnen av formen med bakepapir, ha kjeksblandingen i og fordel den jevnt utover. Bruk baksiden av en spiseskje til dette.


4. Pisk fløten til krem.
5. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til lys og luftig eggedosis.
6. Rør den avkjølte gelatinen i eggedosisen. (Gelatin tilsettes for at ikke isen skal smelte like fort som den ville gjøre uten. Det må heller ikke være for mye gelatin - det skal jo ikke være frossen fromasj.)
7. Bland inn kremen med slikkepott.
8. Hell isrøren i formen og dryss gjerne noe pynt på toppen.
9. Sett formen på et vannrett underlag i fryseren. Dekk den til med aluminiumsfolie el.l. Den trenger noen timer på å fryse, derfor bør den lages dagen før den skal serveres.


 10. Ta kaken ut av fryseren minst 1/2 time før den skal spises. La den bare stå i romtemperatur.
Bunnen kan være litt vanskelig å skjære, så ha et godt redskap for hånden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...