mandag 1. desember 2014

JØDEKAKER


Skal si det finnes mange forskjellige oppskrifter på disse kakene. Jeg synes denne er den absolutt beste. Man trenger litt tid, men det er ikke bortkastet tid.

Stekeovn 180 grader i 8 minutter på nest øverste rille

ca. 100 kaker avhengig av hvor tynt man kjevler og hvor store man stikker dem ut

175 g mykt smør/margarin
125 g sukker
1 egg
250 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
---
eggpensling
40 skåldede, hakkede mandler
1/2 dl perlesukker

1. Rør smør og sukker lyst og luftig med maskin.
2. Rør inn egget.
3. Sikt i de tørre ingrediensene og rør det fort og lett sammen.
4. Legg deigen flatt på en tallerken, dekk med plast og sett i kjøleskapet et par timer.


5. Skåld og hakk mandlene ganske fint. Finn frem perlesukker og pisk egget til pensling.
6. Kjevle 1/4 av deigen om gangen, mens resten av deigen blir i kjøleskapet. Du må nok bruke en del mel under og noe oppå så det ikke blir håpløst å kjevle. Kjevle 1-1 1/2 mm tynt, toppen 2 mm. Stikk ut runde kaker ca. 6 cm Ø. Kjevler du ikke så tynt og stikker ut større kaker, blir det færre kaker enn 100. Børst forsiktig av overflødig mel på overflaten av leiven før du stikker ut kakene.


7. Deigen som blir til overs mellom kakene samler du og legger i kjøleskapet. Disse deigrestene kjevles til slutt.
8. Legg kakene på bakepapir, pensle hele kaken med egg med lett hånd og dryss litt perlesukker og mandler på midten.


9. Stek kakene som angitt og avkjøl dem på rist.



Tynne, sprø og lekre kaker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...