fredag 12. desember 2014

JEVNET LØKSUPPE


Fransk løksuppe er en meget kjent suppe, men da jeg kom over denne oppskriften måtte den jo utprøves promte. Det ble en høydare;-) At den var enkel å lage er jo også et pluss. En mektig suppe både til lunsj og middag.

Til 4-5 personer

2 store løk grovhakkes
2 stilker selleri i biter, 1 cm
3 ss smør
8 dl kylling-/hønsebuljong (vann + 2 terninger)
1/4 ts revet muskatnøtt
1 laurbærblad
2 ss hvetemel
3 dl melk/fløte (1 1/2 dl + 1 1/2 dl)
pepper

oljestekte brødterninger (4 brødskiver 1 1/2 cm)
1 ts (tørket) persille

1. Løk og selleri surres i smør i 5 minutter til myk og blank.
2. Ha i buljong (vann + terninger), muskat og laurbærblad og la dette småputre i minst 1/2 time.


3. Stek brødterningene, dryss persille over og bland det godt.


4. Når det er ferdig kokt, ta ut laurbærbladet og mos suppen med stavmixer.
5. Rør mel og melk klumpefritt, ha dette i suppen mens du rører og la det koke opp. Kok suppen i minst 3 minutter for at det ikke skal smake mel av suppen.
6. Ha i fløten og smak til med hvit pepper.
7. Server suppen i varme suppeskåler/-tallerkener og legg brødterningene på midten.


Kjempedeilig suppe, mektig og mettende.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...