onsdag 3. desember 2014

KNEKKEBRØD MED EGG



Sunne, gode og sprø knekkebrød med mye å tygge på.

2 brett à 24 knekkebrød (avhengig av oppdelingen)

Stekeovn varmluft 160 grader i 2 timer og evt. 75 grader videre til tørking

1 egg
4 1/2 dl lunkent vann
1 ts salt
3 dl små havregryn
4 dl grovbakst + evt. mer
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
1 ss valmuefrø

1. I en stor bolle: Pisk egget litt før vannet tilsettes.
2. Ha i alle de andre ingrediensene og rør det sammen. Juster med mer grovbakstmel for å få deigen til å bli sammenhengende, men fremdeles ganske tyktflytende.
3. Skrap deigen ut av bollen og fordel den på to stekebrett, på bakepapir. Jevn den utover med slikkepott så den er like tynn over det hele. Særlig på midten har den tendens til å bli tykkere enn rundt kantene.


 4. Har du varmluftsovn steker du begge brettene samtidig.
5. Etter 30 minutter ta dem ut og del opp i passende knekkebrødbiter med pizzahjul eller en skarp kniv.
6. La brettene bytte plass og stek dem videre som angitt.
7. Etter endt steketid kan de tørkes videre i ovnen hvis de ikke er helt tørre og sprø.



8. Avkjøl dem helt før de legges i tett oppbevaringsboks. Dette er deilige knekkebrød til ulike sorter pålegg som ost, syltetøy, kjøttpålegg m.m.

Julegaveidé?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...