søndag 28. desember 2014

LUN BRIE MED BÆRKOMPOTT ELLER SYLTETØY


Brie kan brukes til mer enn å legges på ostefatet. Her er den som en deilig dessert.

Stekeovn 150 grader til osten er bittelitt lun, før den smelter

Du trenger til 4 personer:

Brie

Bringebærkompott:
200 g bringebær
vel 1/2 dl sukker

1. Kok opp halvparten av bærene med sukkeret. La de koke skikkelig og knus dem så godt du kan. Ta vekk fra varmen. Resten av bærene røres inn like før servering da de skal være så hele som mulig.


2. Del osten opp i passende stykker. Ikke store stykker, det blir for mektig. (Osten jeg hadde passet akkurat til 12 personer, men vi var bare 4, så resten er god til kjeks m.m.)


3. Legg ostestykkene på bakepapir på stekeplate og varm dem opp til de har fått litt varme i seg.


4. Legg ost på desserttallerken og pynt med bringebærkompott.


5. Eller hva med blåbærkompott, solbærkompott, aprikoskompott, kirsebærkompott, ristede nøtter, ristede pinjekjerner m.m.m.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...