tirsdag 9. desember 2014

CHEDDAROSTESUPPE


Ingrediensene til denne suppen har man som regel i huset. Cheddarosten kan byttes ut med parmesanost eller vanlig hvitost. Suppen egner seg som forrett med litt flatbrød til, eller som en mettende lunsj eller middag med loff, rundstykker, focaccia el.l. til.

Til 5-6 personer

2 ss smør/olje
2 løk, grovhakkede
1 stor gulrot i små biter
1 selleristilk i små biter
1/2 dl hvetemel
1 l buljong (vann + 2 terninger kjøttbuljong)
1/4 ts hvit pepper
1 ts paprika
1 dl fløte/matfløte
200 g cheddarost, finrevet
persilledryss


1. Stek grønnsakene i 10 minutter på middels varme, rør ganske ofte.
2. Dryss melet over grønnsakene og hell i vann og knuste buljongterninger. Ha også i pepper og paprika. Rør dette godt sammen.


3. Legg lokk på kjelen og la dette småkoke til grønnsakene er så møre at de kan moses, 15-20 minutter.
4. Ta kjelen litt vekk fra platen og bruk stavmixer i kjelen og knus det til helt fint.
5. Sett kjelen på platen igjen, hell i fløte og varm den opp til kokepunktet. Ha i finrevet cheddarost, men hold tilbake ca. 2 dl til å drysse oppå suppen ved servering. Rør til osten har smeltet. Smak på suppen før servering om du synes den er passe krydret.



6. Øs suppen opp i suppeskåler/-tallerkener, dryss ost på og et lite persilledryss til slutt.

Deilig og fyldig suppe.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...