tirsdag 2. desember 2014

RISLAPPER



Når du har rester av risengrynsgrøt bør du lage disse deilige rislappene til kaffen. Du kan servere bare syltetøy til dem eller som her, krem og bringebærsaus/rød saus. Da blir det jo en super dessert.

Oppskrift på risengrynsgrøt finner du på rispakken.

Rislapper, ca. 16 stk.:
1/2 l kald risengrynsgrøt
3 ss sukker
2 egg
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
2 ss smeltet smør

1. Bland alle ingrediensene sammen og rør godt.
2. Bruker du stekepanne må du kanskje smøre den litt før du steker lappene. Bruker du en stekehelle er det ikke så nødvendig. Jeg bruker en gammel aluminiumshelle til å legge oppå kokeplaten. (Ikke induksjon.) Man får kjøpt sånne i jernvareforretninger eller i kjøkkenutstyrsforretninger i dag også, men da er de gjerne teflonbelagte. En smart investering. Den er også helt suveren til pannekaker, lefser og lomper. Julegaveidé...



Deilig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...