mandag 29. desember 2014

SAGOGRYNSPUDDING MED RØD SAUS


Dette er opprinnelig en hverdagsdessert, men den funker også godt på en søndag. Jo flere godsaker man tilsetter jo finere blir den med f.eks. fløte/kremtopp, flere egg, vaniljestang, romessens...

I kokeboken til Henriette Schønberg Erken tilsettes puddingen 4 egg og stekes i stekeovnen. Det blir litt for omfattende, kanskje.

Sagogryn er laget av potetmel og blir helt gjennomsiktige når de er kokt.

Dette er den enkleste utgaven.

Til 6 personer

1 l H-melk + evt. litt til senere
2 ss smør
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker (med vaniljefrø) (kan sløyfes)
vel 1 dl sagogryn
1 lettpisket egg (kan sløyfes)

Rød saus:
1 kurv frosne bringebær
1 1/2 dl vann
1 1/2 dl sukker

1. Kok opp melk, smør, sukker og vaniljesukker. Dryss i grynene og la dette småkoke i ca. 20 minutter. Pass på å røre inni mellom.


2. Etter 20 minutter tar du kjelen vekk fra platen og avkjøler den en god del før det lettpiskede egget tilsettes. Rør godt og la det koke opp igjen. Er puddingen noe tykk har du bare i litt mer melk, 1/2-1 dl.


3. Rød saus: Kok opp vann og sukker, ha i bringebærene og la de bli helt tinte. Mos med stavmixer og sil sausen så bringebærstenene blir fjernet.
4. Hell puddingen i en dessertbolle eller porsjoner den ut. Hell evt. litt rød saus over.


God og mager romjulsdessert.
Litt mer fancy måte å servere den på..



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...