tirsdag 2. desember 2014

STRULL


Disse kakene fikk vi alltid servert i min barndom til kaffen når vi var på julebesøk hos en eldre tante. Kjempegode og nostalgiske;-) Tror hun laget dem etter oppskriften med rømme. Dagens strull er med søt fløte. Se begge oppskriftene her på denne siden. Skaff også til veie en blyanttykk pinne. Den bør være en del bredere enn krumkakejernet for å lette arbeidet med å rulle kaken sammen.

Strull med søt fløte, ca. 25 kaker
2 1/2 dl kremfløte
100 g sukker (vel 1 dl)
120 g siktet hvetemel
1/2 dl vann

1. Pisk kremfløten med sukker til krem.
2. Sikt i melet og rør det inn.
3. Tilsett vannet og bland det godt inn.
4. La røren stå å hvile mens krumkakejernet varmes opp.

Strull med rømme, ca. 15 kaker
2 1/2 dl rømme
3/4 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel

1. Pisk rømmen med sukker.
2. Sikt i melet og rør det inn.
3. La røren stå å hvile mens krumkakejernet varmes opp.


1. Jernet må smøres de første gangene du steker og av og til senere i stekeprosessen. Legg 1 ss røre midt på det oppvarmede jernet og klem godt sammen. Stek til kakene er lysebrune, det går ganske fort, kanskje 30-40 sekunder. Rull kakene sammen mens de ennå ligger i jernet og er varme. Legg dem over på et håndkle til avkjøling først, ta dem forsiktig av pinnen og legg dem på kakerist.
2. Oppbevares i tett kakeboks.



Se, så mange kaker...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...