tirsdag 9. desember 2014

SVINEGRYTERETT MED HVITE BØNNER



Smakfull middag med gode krydderier.

Til 4 personer

1/2 kg svinekjøtt i små terninger, 2x2 cm (3 koteletter f.eks.)
1 dl hvetemel
1 ts salt
1/2 ts nymalt svart pepper
4 ss olje
2 store løk i båter
2 hvitløkfedd, noe hakkede
5 dl buljong (vann + 1 terning kjøttbuljong)
2 ss tomatpuré
1 ss sukker
1 ss worcestershiresaus
1 ts ingefær
1 ts spisskummen (cummin)
---
1 boks hvite bønner

potetmos

1. Ha kjøtterningene i en bolle. Bland sammen mel, salt og pepper og dryss dette over kjøttet. Bland det godt sammen så kjøttet blir dekket med melblandingen over det hele.



2. Stek kjøttet i ganske varm stekepanne, rør i det så alle sidene blir godt stekt.


3. Legg løk og hvitløk oppå, hell i sammenblandet buljong (vann + knust terning), tomatpuré og worcestershiresaus. La dette småkoke minst 1/2 time. Mens dette koker, lag potetmos. Oppskrift finner du HER.


4. Når det er ferdigkokt og kjøttet er mørt, smak til med ingefær, spisskummen og sukker. Har det kokt noe tørt, tilsett 1 dl vann.
5. Rør inn de hvite, avrente bønnene til slutt, varm opp maten, men rør minst mulig så ikke bønnene går i stykker.


6. Legg maten opp på (varme) tallerkener og nyt et godt måltid.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...