torsdag 4. desember 2014

TYNNE BIFFSKIVER MED KRYDRET SAUS (MONGOLIAN BEEF)



Denne middagen med deilig, krydret saus er ganske rask å lage. Kjøp det som mangler, finn frem alt som skal til og sett i gang.

Til 4 personer

1/2 kg mørt oksekjøtt i tynne skiver, 2 mm
olje
Saus:
4 ss soyasaus
1 ss sweet chilisaus
1 ss brunt sukker
1 1/2 ts sambal oelek (chilipasta på glass)
1 hvitløkfedd, knust
1 ts revet fersk ingefær
1 ss maizena
2 dl vann (3-4)
---
skiver av vårløk til å drysse over (jeg hadde ikke)
sesamolje (kan sløyfes)

3 dl langkornet ris kokes etter anvisning på pakken
grønne erter kokes i 10 minutter

1. Sett over ris og erter til koking.
2. Bland alt til sausen, rør den klumpefri.
3. Skjær kjøttet i tynne skiver mens det er halvfrosset. Stek dem godt på begge sider. Legg til side etter hvert.


4. Rør litt i sausen før den helles i stekepannen og la den koke 1 minutt til den tykner litt. Blir den for tykk, tilsettes mer vann.
5. Ha i kjøttet og bland det godt med sausen. Kok et par minutter. Smak på sausen, den skal rive litt i halsen.


6. Legg maten opp på tallerkener, det ser fint ut. Ringle litt sesamolje over og nyt en deilig middag.

Middag med mange gode smaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...