onsdag 14. januar 2015

BAKING MED BARN, SKILPADDE


Det er morsomt å bake med barn. Neste gang kan dere jo lage denne skilpadden? Av følgende oppskrift blir det 2 skilpadder.

Stekeovn 220 grader i 25-30 minutter

2 dl havregryn
1 dl havrekli
1 ts salt
1 pk tørrgjær
1 ss ferskere bakst
75 g margarin
1 ss sirup
5 dl melk/vann
10 dl hvetemel + til justering av deigen

pensle med saltvann - 1/2 ts salt + 2 ss vann

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen, men hold tilbake litt av hvetemelet.
2. Smelt margarin og sirup, tilsett væsken og la det bli fingervarmt, ca. 37 grader. Hell dette i bollen og elt det sammen til en fin og litt klissete deig. Dekk til og sett til heving til dobbel størrelse.
3. Hvelv deigen ned på bakebordet, elt inn mel til deigen blir lett å arbeide med.
4. Del deigen i 2 og form en skilpadde av hver del eller lag andre figurer som du kan se HER og HER.
5. Skjær av 1/6 av deigen som du skal ha til hode, 4 føtter, hale og 2 små øyne. Hodebiten må være noe større enn resten av delene. Form kroppen med den største deigen (5/6) og legg den på bakepapir på stekeplaten. Sett et avlangt hode inntil kroppen og gjør det samme med føtter og hale. Trill de minste bitene til øyne og fest dem på gjerne med halve tannpirkere som går både inn i kroppen og i øynene. De har lett for å falle av uten hjelpemiddel. Man kan òg lime smådelene inntil kroppen med vann.


6. Dekk skilpadden til og sett den til heving på et lunt sted.


7. Før den skal stekes skjær snitt i huset/ryggen til skilpadden med en skarp kniv. Pensle med saltvann og stek på nederste rille i ovnen.


8. Avkjøl skilpadden på rist.


Her subber skilpadden avgårde bortover gulvet..;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...