tirsdag 6. januar 2015

BRØDPUDDING MED COTTAGE CHEESE, APPELSINMARMELADE OG TØRKEDE FIKEN


Har du søt gjærbakst som ikke er så fersk lenger kan du lage brødpudding til dessert en dag. Eller hvis du har brødrester, da tilsetter du bare ekstra sukker. Smak på røren før du steker den.

Vil du ha puddingen ekstra fin kan du tilsette 1 dl grovhakkede mandler/valnøtter/hasselnøtter og servere krem til ved servering.

1 ildfast form

Stekeovn 160 grader i 45 minutter

3 egg
3 dl melk
1 beger cottage cheese
1 dl appelsinmarmelade
8 tørkede fiken i mindre biter
---
søt hvetebaskt (eller brødrester + 1/2 dl sukker)

rød saus

1. Bland egg, melk og cottage cheese i bolle med håndmixer.
2. Rør så inn marmelade og fiken.
3. Skjær baksten opp i små biter og la de bløtgjøre seg i væsken i 15 minutter. Rør av og til.
4. Hell røren i smurt ildfast form og stek på nederste rille til puddingen kjennes fast når du trykker på den.


4. Lag rød saus. Oppskrift HER.


5. Avkjøl saus og pudding og server dem kalde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...