søndag 11. januar 2015

CALZONE MED OST OG KJØTTSAUS



Calzone (innbakt pizza), piroger og empanadas er nesten det samme, de har bare forskjellig størrelse og forskjellige opphavsland. Empanadas lages vel vanligvis ikke med gjær, men med mørdeig.

Stekeovn 225 grader i 20-25 minutter

Hvor mange porsjoner avhenger av hvor store oppskrifter du bruker

Gjærdeig (pizzadeig, loffdeig el.l.) står gjerne på hvetemelpakken. Kjøttsaus finner du oppskrift på HER.

ost
eggpensling

blandet salat?

1. Etter heving hvelver du deigen ned på bakebordet og deler den i så mange biter du vil, dog ikke for små. Passende størrelse er som til et stort rundstykke. Ikke kna den for mye for da blir den vanskelig å kjevle. Kjevle sirkler ca. 1/2 cm tykke, pensle rundt kantene og legg litt ost og kjøttsaus på halve leiven.


2. Brett halve deigen over og klem kantene godt til så ikke fyllet renner ut under steking. Du må sikkert bruke to stekebrett.


3. La calzonene stå å heve seg i 5-10 minutter før de pensles og stekes midt i ovnen.




4. Spis dem nystekte og varme. Namm..


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...