fredag 9. januar 2015

EMPANADAS (MED KJØTTDEIGSAUS)


Empanadas fra Chile skal i tillegg til kjøtt fylles med hardkokte egg, oliven og rosiner. I disse er det bare vanlig kjøttdeigsaus.

12-14 stk.

Stekeovn 200 grader i 15 minutter

Deig:
30 g grov hvete, finsiktet
170 g hvetemel
125 g smør/margarin
1/2 ts salt
2 ss kaldt vann

oppskrift på fyll kan du se HER
eggpensling

blandet salat

1. Lag deigen ved å smuldre smør i mel og salt og elt inn vann. La den hvile en stund i kjøleskapet, tildekket med plast.
2. Kjevle halvparten av deigen om gangen til 2 mm tykkelse, bruk noe mel både under og oppå. Skjær ut sirkler på ca. 13 cm. Pensle rundt kanten, legg 1 ss kjøttfyll midt på og brett sammen så du får en halvmåne. Klem godt til langs kanten, bruk gjerne en gaffel for å lage fint mønster. Hvis du har et sånt hjelpemiddel som på bildet er det superenkelt. Du kan kjøpe dough press på bl.a. amazon.com 




 3. Pensle med egg og stek som angitt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...