torsdag 8. januar 2015

ENKLE, MYKE LEFSER


Lefser er kjempegodt og så mye forskjellig de kan fylles med! Her har halvparten fått smørkrem på og resten smør og brunost. Skikkelig god kaffemat!

Enkel oppskrift til 10 store, myke lefser:

1 l melk
150 g smør/margarin
1 dl semulegryn
800-900 g hvetemel

1. Kok opp melk og smør, rør inn semulegryn og la det koke på svak varme i 8-10 minutter til det er blitt en grøt. Rør ofte så det ikke legger seg ved.
2. Avkjøl grøten noe før du rører inn en del av melet. Ha så hvetemel på bakebordet og skrap deigen ut av kjelen. Kna inn mel til du tror deigen kan kjevles. Det må ikke være for mye mel for da blir lefsene seige og tørre. Denne deigen er kjempelett å kjevle, den limer seg ikke fast til underlaget, men ha bittelitt mel under for sikkerhets skyld, og dryss litt mel oppå så blir det ekstra lett å kjevle.
3. Del deigen i 10, lag runde emner og kjevle enten med rutekjevle eller glatt kjevle til ca. 1 mm tykkelse.


4. Stek på middels varm helle på begge sider til de har brune små prikker over det hele. Legg lefsene på et vått kjøkkenhåndkle og legg også et vått oppå. Håndklærne må ikke lukte av skyllemiddel, skyll dem i lunkent vann før bruk. Lefsene oppbevares i plast for å holde seg myke.


5. Kalde lefser kan smøres med f.eks. smørkrem, rømme og prim, og brettes sammen som du vil og oppbevares i fryseren. Eller bruk det tilbehøret du vil og spis dem med det samme. Namm..

*Smørkrem lages av like mengder smør (Bremykt) og melis/sukker. Litt kanel kan også tilsettes. Rør smøret mykt først, sikt i melisen og rør med håndmixer.

*Rømme smakes til med så mye prim du ønsker.

6 kommentarer:

 1. Disse var virkelig enkle og veldig gode. Takk for oppskrift :)

  SvarSlett
 2. Enkle altså? Da skal jeg jammen prøve jeg også :-)

  SvarSlett
 3. Hei, ja, du må prøve disse. Så fint at du er innom min digitale kokebok. Lykke til!

  SvarSlett
 4. Klarte det, takk for fin oppskrift :-) Vi har vært 3 venninner om felles lefsebakst i dag. Ingen av oss hadde erfaring i dette, men det gikk bra og de blei veldig gode. Tommel opp :-)

  SvarSlett
 5. Hei, så fint å "høre" at dere hadde suksess med lefsene:-)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...