søndag 25. januar 2015

FERIEFISKESUPPE




Til 4 personer

2 ss smør
3 ss hvetemel
1 liter spansk fiskekraft
1 fiskebuljongterning
1/2 purre i tynne ringer
2 middels gulrøtter i tynne strimler
2 stilker selleri i tynne strimler
100 g nepe eller hvit reddik eller 1/2 fennikel i tynne strimler
2 ss syltet ingefær eller 1 ss finhakket
300 g hvit fisk i terninger 2 cm
200 g (rå) reker
salt
pepper
3 dl fløte
hakket fersk persille

godt brød

1. Gjør i stand grønnsakene først. Skjær dem i tynne ringer og strimler (Julienne).
2. Smelt smør i suppekjelen, fres purren et par minutter, dryss i hvetemel og rør det godt sammen.
3. Spe med halvparten av buljongen (jeg brukte ferdig fiskebuljong), rør godt og la det koke opp. Ha i resten av buljongen og bring det til kokepunktet. Det smakte for lite av fiskebuljongen jeg hadde så jeg måtte tilsette en buljongterning.
4. Ha i resten av grønnsakene og la suppen koke til grønnsakene er nesten møre.




5. Når grønnsakene er nesten ferdige har du i fløten og smaker suppen til med evt. salt og pepper.
6. Ha i fisk og reker til slutt og la suppen trekke i 5 minutter. Ikke rør noe særlig, fisken går lett i stykker.
7. Server suppen med godt brød til og pynt gjerne med litt persille.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...