fredag 9. januar 2015

HJERTELOFF MED VALMUEFRØ



Stekeovn 190 grader i ca. 35 minutter på nederste rille

1 loff i hjerteform

Deig:
3 dl lunken væske, vann/melk
2 ss smeltet smør
1 ts salt
1 ts sukker
1 pk tørrgjær
1 dl havregryn
1 ss ferskere eller luftigere bakst
hvetemel til nesten håndterbar deig + til utbaking

2 ss smeltet smør til pensling
valmuefrø
eggpensling

1. Lag gjærdeig på vanlig måte, la den være litt for løs til å håndteres. Deigen blir gjerne litt fastere etter hvert. Skrap deigen ned fra sidene på bollen og sett til heving til dobbel størrelse.
2. Hvelv deigen ned på melet bakebord og samle den, men kna minst mulig. Del deigen i to og kjevle den sånn at den passer i den formen du skal bruke. Smøre formen?
3. Smør smeltet smør på deigen i formen og strø valmuefrø utover så det nesten dekker helt.


4. Kjevle den andre deigen så den også passer i formen. Skjær lange snitt i deigen sånn at valmuefrøene vises når du legger den oppå deigen i formen. Har du en sånn bear claw cutter som jeg har er det enkelt. Den får du kjøpt på amazon.com


5. Overskudd av deig pynter du med.


6. Sett til heving i 15-20 minutter. Pensle og stek som angitt. Legg gjerne bakepapir over etter 25 minutter så den ikke blir for brun.


7. Ta loffen ut av formen og avkjøl på rist.
8. Gled deg til å skjære i den, men vent til den er avkjølt:-) Se, så fint det blir!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...