fredag 2. januar 2015

KJØTT- OG TOMATSUPPE


Frister det med en mager og smakfull suppe etter all julematen, da bør du lage denne. Med godt brød eller flatbrød til blir det en deilig middag som også er rask å lage.

Til 4 personer

1 løk, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1/4 ts chilipowder (sterkt) eller 1 ts sambal oelek (chilipaste) eller 1/2 ts malt pepper
3 ss olje til steking
1 boks hermetiske tomater
1 pk karbonadedeig, 400 g
2 gulrøtter i biter/terninger
4 poteter i terninger
litt søtpotet i terninger (kan sløyfes)
1 persillerot i terninger (kan sløyfes)
1 boks vann (tomatboksen)
2 kjøttbuljongterninger
1/2 ts spisskummen/cummin
1 ss sukker
1/2 ts salt
---
persille- eller korianderdryss

grot brød, loff, rundstykker, flatbrød, knekkebrød m.m.

1. Stek løk og hvitløk på middels varme i 5 minutter.
2. Tilsett chilipowder og tomatene og la alt steke i 5 minutter til.
3. Skru opp varmen noe og legg i karbonadedeigen. Hakk den i mindre biter og rør i kjelen mens den steker/koker i 6-8 minutter.


4. Ha i grønnsaker, 1 boks vann (tomatboksen) og buljongterningene. La dette stå å småputre til alt er ganske mørt. Grønnsakene kan godt være litt al dente.
5. Smak suppen godt til med sukker og evt. salt. Mer pepper?


6. Et grønt dryss på suppen pynter alltid opp. Husk brød til. Nam..



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...