søndag 4. januar 2015

KREMET FISKESUPPE MED LAKS, TORSK OG TOMATPESTO


Jeg har lenge gått og ønsket meg en god fiskesuppe til middag. Endelig passet det i dag etter å ha spist opp restene fra julen...

Her kommer en superdeilig oppskrift til 4 personer:

200 g laks i terninger 2x2 cm
200 g torsk i terninger 2x2 cm
1 ss smør
2 gulrøtter i fyrstikkbiter
100 g kålrot i fyrstikkbiter
2 stilker selleri i 1 cm tykke biter
1/2 purre i tynne ringer
1 persillerot i fyrstikkbiter
1/2 fennikel i fyrstikkbiter eller 1/2 ts fennikelfrø
1 ss hvetemel
2 ss tomatpesto
4-5 dl fiskekraft (vann + 2 buljongterninger)
1 dl hvitvin
1 1/2 dl kremfløte (matfløte)
salt
pepper
sukker

persille- eller kjørveldryss

godt brød

1. Hvis du har frossen fisk er det smart å skjære den opp mens den fremdeles er halvtint.


2. Fres alle grønnsakene i smør et par minutter på middels varme, i suppekjelen.
3. Dryss melet over og bland det godt med grønnsakene.
4. Ha i pesto, fiskebuljong og vin og la dette koke til grønnsakene er al dente, ca. 10-12 minutter.




5. Ha i fløte og smak til suppen med salt, pepper og sukker, før fisken tilsettes, da den lett kan gå i stykker ved røring. La trekke et par minutter til fisken er gjennomkokt.


6. Server suppen med et grønt dryss på toppen og kos deg med noe godt.

Kremet fiskesuppe med mye godt i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...