lørdag 10. januar 2015

KRYDRET GULROTSUPPE MED YOGHURTTOPPING


Fyldig suppe med sødme og god smak av diverse krydderier. Med gresk yoghurt på toppen blir det lekkert. I tillegg hadde jeg rester av den gode hjerteloffen jeg bakte i går. Den kan du se HER.

Da jeg ikke får tak i frisk koriander i mitt nærmiljø er korianderpasta på tube en grei erstatning. Tørket eller malt koriander er enklere å få tak i.

Til 5-6 personer

2 ss olivenolje
2 løk, finhakkede
8-9 middels gulrøtter i mindre biter
---
1 laurbærblad
1 ts malt spisskummen (cummin)
1/4-1/2 ts kajennepepper (sterkt)
5 cm korianderpasta på tube eller 1 ts malt koriander
2 ts malt paprika
1 1/4 l kyllingbuljong (vann + 2 terninger)
---
2 dl (gresk) yoghurt
2 ss frisk koriander, finhakket eller 2 cm korianderpasta på tube
---
frisk eller tørket koriander til pynt

godt brød

1. Stek løk og gulrot på middels varme i 30 minutter. Pass på at det ikke blir antydning til brunt, bare mørt.
2. Bland i alle krydderiene og stek et par minutter.
3. Ha i buljongen og la alt koke på svak varme i ca. 30 minutter.
4. Mos suppen med stavmixer i kjelen, smak til og server den god og varm. Tilsett evt. litt vann (1-2 dl) hvis du synes suppen er for tyktflytende, men den skal være noe tykkere enn vaniljesaus.
5. Bland yoghurt med korianderpasta og legg 1 ss av dette i hver suppetallerken. Pynt med koriander, frisk eller tørket.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...