søndag 4. januar 2015

KRYDRET SVINEGRYTE OG KOKOSMELKRIS




Til 4 personer

500 g mørt svinekjøtt i terninger 2x2 cm
1 ts paprika
olje
smør
1 løk i båter
2 gulrøtter i biter
2 hvitløkfedd, finhakkede
1 ss hvetemel
2 ss tomatpuré
4 dl vann
2 terninger grønnsakbuljong
1 stjerneanis
1 kanelstang
1/2 ts malt nellik
1 ts sambal oelek (chili paste)
1 ts brunt sukker

1 boks kokosmelk, 4 dl, light
2 dl vann (skyll boksen)
litt salt
3 dl langkornet ris

Blandet salat

1. Stek paprikakrydret kjøtt på god varme i smør og olje til brunt på alle kanter. Legg det over i en kjele.
2. Stek løk og gulrot på middels varme til løken er myk og blank. Tilsett hvitløk til slutt og stek bare litt så ikke hvitløken blir brun, da mister den smak. Ha alt over i kjelen med kjøttet.
3. Dryss over 1 ss hvetemel og rør det godt inn, spe med 4 dl vann + buljongterninger, tomatpuré og krydder.




4. La det stå å småputre til alt er mørt, ca. 10-15 minutter. Smak til med brunt sukker og evt. salt og pepper. Ta ut stjerneanis og kanelstang før servering. Disse to krydderiene gir en deilig smak til retten. Stjerneanis avgir en mild smak av lakris som gjør seg ypperlig i denne retten. (Ikke kast kanelstangen - skyll den i lunkent vann og ta vare på den til senere kjøttmiddager.)
5. Kok risen i kokosmelk og vann + litt salt etter anvisning på pakken, vanligvis 20 minutter. Kokosmelken gjør risen litt søtlig, blank og kremete. Uhmm..
6. Server maten med de salatingrediensene du måtte ha eller kokt broccoli. God middag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...