fredag 9. januar 2015

OPP-NED-TERTE MED LØK


Av og til er det spennende med annet tilbehør til middagen enn poteter, ris, pasta eller brød. Da jeg kom over denne oppskriften var jeg ikke sen med å gå i gang å lage denne gode Tarte Tatin med løk.

Den passer utmerket til bl.a. svinekjøtt, kryddersild, spekemat, grillmat m.m. Prøv deg frem og finn kombinasjoner som du liker. Benytt deg gjerne av kommentarfeltet;-)

Til 6 personer

Stekeovn 180 grader i 20-25 minutter

Du må ha en stekepanne (av jern) som tåler høy varme i stekeovnen.

Løkfyll:
1 pk sjalottløk delt i to på langs eller 3-4 rødløk delt i 4 båter
5 ss smør
3 ss brunt sukker
3 ss rødvinseddik
1 ts timian
1/4 ts pepper

Paideig:
150 g hvetemel
50 g grov hvete, finsiktet
125 g smør/margarin
1/2 ts salt
2 ss kaldt vann

1. Lag paideigen først ved å smuldre smøret i det tørre. Elt inn det kalde vannet og lag en fin og jevn deigklump. Dekk med plast og sett kjølig til senere.
2. Skrell løk og del den opp som angitt.
3. Smelt smør i stekepannen på middels varme og rør inn sukker. Når sukkeret har smeltet legger du all løken i stekepannen og lar den steke i 15 minutter. Snu den flere ganger.


4. Etter 15 minutter tilsettes rødvinseddik, pepper og timian. Bland alt forsiktig.


5. Avkjøl stekepannen noe. Kjevle deigen så den passer til å dekke løken. Klem godt til langs kanten og sett stekepannen i ovnen på nederste rille.


6. Klem deigen godt til langs kanten og sett stekepannen i ovnen på nederste rille. Stek som angitt.


7. Husk grytekluter! Hvelv terten ved å legge et lokk oppå stekepannen, snu fort rundt og så kan den bare skyves forsiktig over på et fat eller et stort skjærebrett. Serveres helst varm.


Deilig og søt opp-ned-terte med løk.

Opp-ned-terte med løk som tilbehør til kyddersild. Namm..


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...