fredag 16. januar 2015

OVNSBAKT LAKS MED (SØT) SOYASAUS OG AGURKSALAT MED CRÈME FRAÎCHE



Hvorfor ikke prøve denne kombinasjonen neste gang du skal ha laks til middag? Til og med for den yngre garde var dette en innertier;-)

Stekeovn 200 grader i 25-30 minutter.

Til 4 personer

6-700 g laks (filet) uten skinn og ben
olje
soyasaus (søt)
salt
hvit pepper
1/2 purre i ringer
noen smørklatter

Agurksalat
1/2 agurk i tynne skiver
2 dl crème fraîche
1 ts sitronsaft
2 ss sukker

poteter, potetmos eller langkornet ris

1. Kok poteter eller ris.
2. Smør en ildfast form med olje og hell i 3-4 ss soyasaus. Legg fisken i og krydre med salt og pepper.
3. Fordel purreringene oppå og legg på noen smørklatter.
4. Dekk formen med folie, sett den midt i ovnen og stek som angitt. Sjekk fisken etter 25 minutter om den virker ferdig.



5. Skjær tynne skiver av agurk med ostehøvel.
6. Smak crème fraîchen godt til med sitronsaft og sukker. Den bør smake søtt. Bland i agurkskivene og salaten er klar til servering.
7. Legg maten opp på tallerkener og nyt en deilig fiskemiddag. Kraften i bunnen av formen er deilig sjy.


2 kommentarer:

  1. Hei Torild!
    Så flott blogg du har! Her var det jammen masse kjekke oppskrifter- flott inspirasjon for oss andre.
    Helsing tidlegare elev i heimkunnskap- Guro :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, så kjekt at du er innom bloggen min. Du er jo en kunstner på kjøkkenet😊
      Hilsen Torild

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...