tirsdag 13. januar 2015

PINNEKJØTT, KOMLER OG SØTPOTETMOS


I dag er det 20. dag jul og da var det på høy tid å spise opp resten av pinnekjøttet i fryseren. Tilbehøret ble noe annerledes enn jeg og de fleste pleier å servere til, men det var en ny og god vri som bare måtte prøves.

Pinnekjøtt, forberedelse og koking i leirgryte se HER
Komler se HER

Pinnekjøtt blir vanligvis dampet i kjele på bjørkepinner eller rist etter utvanning. Se bruksanvisning fra produsenten. Ikke kok kjøttet dekket med vann. Damp kjøttet i 2 1/2 - 3 timer. Pass på at det ikke koker tørt. Tilsett mer vann etterhvert.

Søtpotetpuré til 4-5 personer
6-700 g søtpotet (det var faktisk 1 stor potet)
evt. noen ss fløte

evt. smeltet smør til saus eller bruk kraften fra kjøttet

1. Kok kjøttet.
2. Lag komler.
3. Skrell og del søtpoteten i terninger/mindre biter og kok dem til møre. Det er fort gjort, 10 minutter, kanskje. Hell av vannet og mos dem med en potetmoser. Ikke bruk stavmixer, da blir mosen alt for fin i konsistensen. Litt kornete og hjemmelaget utseende er finest. Hvis du ønsker mosen litt "tynnere" eller saftigere kan du røre i noen ss fløte. Krydder trengs vanligvis ikke da søtpoteten er nydelig i seg selv.



Komlene koker.
Ferdigkokt pinnekjøtt i leirgryte.
Deilig middag 20. dag jul.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...