torsdag 8. januar 2015

POTETPAI


Potetpai med svinefilet, stekt paprika, sopp og blåskimmelostsaus.
Vi er veldig glad i pai her i huset, så i dag ble det pai med potet, noe som egner seg ypperlig til kjøttmiddager. Bør kanskje ikke spise pai for ofte, det er jo ikke det sunneste alternativet.

Til 8 personer

Stekeovn 200 grader i ca. 30 minutter + 15 minutter

Paideig:
200 g hvetemel
125 g smør/margarin
2 ss kaldt vann

Fyll:
6-8 mellomstore kokte, kalde poteter i skiver eller biter
2 vårløk i skiver
1 rødløk, finhakket
1 egg
1 dl fløte
1 ts oregano
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

1. Smuldre smøret i melet og elt inn vannet til en fin og jevn deigklump. Dekk til og la den hvile kjølig i 15-20 minutter.
2. Bland sammen poteter, vårløk, rødløk, oregano, salt, pepper og 2 ss fløte i en bolle.
3. Del deigen i to, men den ene delen skal være litt større enn den andre. Kjevle den største delen til en sirkel på 25 cm. Legg denne på bakepapirkledd stekebrett. Pisk egget litt og pensle rundt kanten på leiven. Legg på potetfyllet, men ikke helt ut til kanten, og jevn det til litt på toppen, men ikke lag en helt tett overflate, for senere skal du helle væske i paien.


4. Kjevle den andre deigen til en sirkel på ca. 23 cm og legg den oppå potetfyllet. Brett ytterkanten opp og klem de to leivene godt sammen. Lag en åpning midt på så luft slipper ut. Pensle og stek midt i ovnen i ca. 30 minutter.5. Bland fløten med resten av egget. Når paien har stekt i 30 minutter, ta den ut av ovnen og hell væsken i åpningen på paien. Du må nok hjelpe til litt for at paien skal ta til seg hele blandingen. Renner ikke alt ned og inn i paien kan du lage flere hull på toppen med et knivskaft, ikke større enn 1 cm stort, og helle det flytende nedi her. Du ser på bildet at jeg måtte gjøre det. Sett paien inn i ovnen igjen og stek til eggeblandingen har stivnet.


6. Server paien til en deilig kjøttmiddag.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...