lørdag 31. januar 2015

SUPPE MED ALBONDIGAS


Jeg er veldig glad i smakfulle supper. Dette er en av dem. Det som gjør denne suppen ekstra god er alt det grønne bladverket som fulgte med på selleristilkene. Ta en neve av dette og hakk det grovt. Resten puttes i fryseren til senere gode supper...

Til 4 personer

1/2 nett sjalottløk, grovhakket
4 stilker selleri i biter
2-3 gulrøtter i terninger
4 poteter i terninger
et stykke nepe eller kålrot i terninger
olje
1,2 l kjøttbuljong (vann + 3 terninger)
pepper
albondigas (spanske, små kjøttboller) eller lag små, krydede kjøttkaker selv av 1/2 pk. kjøttdeig
selleriblad (de grønne bladene på selleristilkene) grovhakket

godt brød til

1. Surr grønnsakene (ikke potetene) i olje i 5 minutter. Ha i buljong og poteter og la suppen koke til potetene er nesten møre.
2. Ha i kjøttbollene og la suppen trekke til de er gjennomkokte, ca. 5 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...