lørdag 31. januar 2015

SVINEFILET MED DRUE-, EPLE- OG LØKRATAOUILLE



Til 4 personer

1 svinefilet ca. 500 g
olje
salt
pepper
2 dl (mat)fløte
---
1/2 nett sjalottløk i båter
2 stilker selleri i skiver
1 eple i tynne båter
20 druer (helst stenfrie)
olje
2 ss honning

4 middels champignoner i båter
(syltet paprika på glass)

poteter til 4 personer

1. Sett over potetene.
2. Gjør i stand grønnsakene.
3. Varm opp oljen i en stekepanne og brun svinefileten rundt det hele. Krydre med salt og pepper.
For at maten skal bli fortere ferdig, skjær fileten i tykke skiver, 3-4 cm og stek dem forsiktig til svakt rosa i midten. Det tar ikke mer enn 3-4 minutter på hver side. Krydre gjerne litt til. Stek soppen sammen med filetskivene de siste 3-4 minuttene.
4. Surr løk og selleri i olje i en kjele, ca. 5 minutter. Ha i honning og la den smelte, rør. Tilsett eple og druer, bland det godt med det andre og varm det opp, men ikke la det koke så lenge at eplene blir bløte.
5. Server maten på tallerken og kok ut stekepannen fort med bittelitt vann og 1-2 dl matfløte. Dette pleier å bli god saus. Salt og pepper?





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...