fredag 27. mars 2015

APRIKOSMUFFINS TIL PÅSKE



En perfekt liten søtsak til påskekaffen. Raske å lage.

14 stk.

Stekeovn 175 grader i 25 minutter

1 boks hermetiske aprikoser, avrente
2 egg skilte i plommer og hviter
1/2 dl solsikkeolje eller rapsolje
1 1/4 dl sukker
1 ss vaniljesukker
1 krm salt
3 dl hvetemel
1/2 dl potetmel
3/4 ts bakepulver
1 3/4 dl melk

evt. melisdryss

1. Bland godt eggeplommer og olje.
2. Sikt de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett dem vekselvis med melk i eggeplommerøren.
3. Stivpisk eggehvitene. Bolle og visper må være HELT rene og fri for fett, ellers blir ikke hvitene luftige og stive.


4. Vend eggehvitene inn i røren forsiktig med en slikkepott. Ikke rør luften ut av eggehvitene.
5. Fyll røren i 16 små muffinsformer og legg en halv aprikos (avrent) på toppen med utsiden opp. Det kan være lurt å sette muffinsformene i et muffinsbrett. Har du ikke det er det en god idé å steke kakene i doble/2 papirformer oppi hverandre.


6. Avkjøl kakene på rist i papirformene. (Kan også serveres i papirformene.)
7. Evt. litt melisdryss på toppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...