søndag 29. mars 2015

APRIKOSPANNA COTTA



God og søt dessert både i påsken og ellers. Det skal bare være en liten smak til hver for dette er en ganske mektig liten sak.

Til 2 personer

2 plater gelatin
3/4 dl finhakkede tørkede aprikoser
4 1/2 dl kremfløte
1/2 dl sukker

1 pk. appelsingelé
snop

1. La gelatinen ligge i kaldt vann minst 10 minutter.
2. Finhakk aprikosene.


3. Bland aprikoser, fløte og sukker i en liten kjele og la det koke i 1 minutt.
4. Klem vannet godt ut av gelatinen, ta kjelen vekk fra platen, tilsett gelatinen og rør til den er helt oppløst.
5. Avkjøl blandingen i 10 minutter før den helles i 6 pene glass til servering. Sett kaldt.
6. Lag gelé fra pk. slik: Kok opp 2 dl vann, ta kjelen vekk fra platen og løs opp pulveret i dette. Hell 2 dl vann i en kald bolle og rør den varme geléen i denne. Da stivner geléen fortere. Sett kaldt.
7. Før servering legg et par skjeer gelé i hvert glass og evt. pynt med litt snop.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...